×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 56 niet laden

Persuitingen (6)

persbericht-header

De regering verspilt op dit moment 1000 euro per seconde,
help ons daar een einde aan te maken!

Rhoon, september 2012,

L.S.,
Heeft u bij de gemeenteraadsverkiezingen wel eens gestemd op één van de 800 lokale partijen die actief zijn in vrijwel alle gemeenten?

Misschien is het dan een idee om bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer ook 'lokaal' te stemmen....en wel op NEDERLAND LOKAAL Lijst 13, het nieuwe platform waarmee wij op 12 september a.s. meedoen aan de race om de Kamerzetels. Overigens....als u nooit eerder op een lokale partij stemde, maar nog niet weet wat u op 12 september gaat doen, is deze brief mogelijk ook interessant voor u...

zondag, 26 augustus 2012 10:55

Het nieuwe lijsttrekkersdebat

Geschreven door

Maandag 10 september, 12.00 – 14.30 uur, De Balie Amsterdam

Acht lijsttrekkers in debat
In de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen debatteren acht lijsttrekkers van acht nieuwe politieke partijen in De Balie in Amsterdam. Het debat wordt livestream uitgezonden, neutraal gemodereerd en is vrij toegankelijk voor pers en publiek. Na afloop van het debat zijn de lijsttrekkers beschikbaar voor interviews.

PERSBERICHT

Het probleem Bonaire is het probleem Nederland

donderdag, 02 augustus 2012 16:21

Logo NL

Geschreven door

Zojuist zijn de laatste bevestigingen binnengekomen dat de kwartiermakers van Nederland Lokaal de inleveringen bij de hoofdstembureau's met succes hebben volbracht. Dat betekent in Nederland bij 19 kieskringen en later deze dag volgt ook Bonaire waar het hoofdstembureau is gevestigd van de BES eilanden t.w. Bonaire, St. Eustatius en Saba. Het tijdsverschil met Bonaire is 6 uur en het is daar nu vroeg in de ochtend. Zoals het naar uit ziet is Nederland Lokaal een van de weinige nieuwe partijen die mee doet met de Tweede Kamer verkiezingen op 12 september 2012 met een kieslijst in alle 20 kieskringen.

donderdag, 31 mei 2012 02:00

Lokalen gaan voor Landelijke invloed

Geschreven door

 

Ton Schijvenaars lijsttrekker

Nederland Lokaal doet op 12 september 2012 mee met de verkiezingen voor de Tweede Kamer.  Bij de Gemeenteraadsverkiezingen stemt 24% van de kiezers op een lokale partij en daarmee vormen lokale partijen gezamenlijk de grootste partij van ons land. 
Nederland Lokaal wil een bruggenhoofd gaan vormen in de Tweede Kamer zodat de lokale politiek een rechtstreeks aanspreekpunt krijgt. In het vervolg zal in de Tweede Kamer altijd de vraag worden gesteld: "kan het lokaal?".


pragmatisch
In de aanloop naar de verkiezingen heeft het bestuur gekozen voor een zo pragmatisch mogelijke aanpak om succesvol 1 tot 3 zetels te gaan behalen. Zoals te lezen op de website  www.nederlandlokaal.info  zal het bestuur  het besluit nemen over de volgorde van de kandidatenlijst.
lijsttrekker-ton-schijvenaars


Ton Schijvenaars

Het bestuur stelt voor als kandidaat lijsttrekker Ton Schijvenaars die als eerste vertegenwoordiger van Nederland Lokaal een bruggenhoofd moet zien te bouwen in de Tweede Kamer. Een profiel van hem is binnenkort te vinden op de website. ''Overigens er is vanzelfsprekend alle ruimte voor andere kandidaten'' aldus de voorzitter, Bert Euser.

kieskring
Nederland Lokaal komt per kieskring met een eigen kieslijst waarbij de plaatsen 2 en verder gevuld worden met lokale kandidaten uit de betreffende kieskring. Iedereen kan zo dus op zijn eigen lokale kandidaat gaan stemmen.

invloed
Lokale partijen zien zich vaak geconfronteerd met cruciale beslissingen uit het Haagse waar zij geen invloed op hebben gehad, veel belangrijke punten voor de gemeente worden vanuit Den Haag geregeld. belangrijke informatie bereikt hen hierdoor in sommige gevallen niet op tijd waardoor zij minder goed geoutilleerd zijn hun werk als lokale volksvertegenwoordiger te kunnen uitvoeren.
Schijvenaars: "Invloed van de ´lokalen´ in Den Haag met een eigen bruggenhoofd maakt de lokale partijen sterker en nog beter in staat de belangen van haar achterban voor hun eigen dorp of stad te behartigen".

De lijsttrekker zal tijdens de campagne worden bijgestaan door campagneleider Mariska Sloot.

 

 


Voor meer informatie:

Ton Schijvenaars :06-53191392
Bert Euser : 06-54932752
Mariska Sloot :06-30195819